TOTO JE TESTOVACÍ PROSTŘEDÍ.

Cestování letadlem se čtyřnohým kamarádem

Rozhodli jste se toto léto pro dovolenou u moře letadlem a Vašeho psího miláčka nemá kdo hlídat nebo ho nechcete nechat na pospas v cizím prostředí například v psím hotelu? Nevadí, můžete ho vzít s sebou! Je ale nutné se před cestou dobře informovat a zařídit veškeré potřebné dokumenty a náležitosti, aby na letišti vše proběhlo hladce!

Co je třeba zjistit před odletem?

Před samotným nákupem letenky je potřeba zjistit, zda je možné čtyřnohého kamaráda přepravit do Vámi zvolené dovolenkové destinace. Je třeba mít na paměti, že každá země stanovuje jiné podmínky a něco jiného bude požadovat. Dále se musíte informovat, zda určitá letecká společnost přepravuje domácí mazlíčky, existují totiž letecké společnosti, které přepravu zvířat nenabízejí.

Přepravu zvířete letadlem je nezbytné zarezervovat včas před samotným nákupem letenky, jelikož pro přepravu zvířat je určena jistá kapacita. Existuje pravidlo, že jeden cestující si může vzít na palubu letadla pouze jednoho domácího mazlíčka. Zvíře je tedy vždy spojeno s rezervací daného cestujícího a aby vše proběhlo bez problémů, je dobré mít vystavené potvrzení o rezervaci.

Pravidla pro přepravu

Domácí mazlíčci se přepravují výhradně ve uzavíratelných schránkách (přepravkách) s pevným a nepropustným dnem. Ta musí splňovat určité rozměry, které se odvíjejí od velikosti zvířete a maximální rozměr schránky, kterou lze přepravovat, je k nalezení v přepravních podmínkách každého leteckého dopravce.

Leteckého dopravce bude zajímat celková váha schránky s domácím mazlíčkem, rozměry schránky, informace o rase zvířete a Váš rezervační kód. Následně letecký dopravce může potvrdit rezervaci o přepravě zvířete. Ta rovněž na základě rozměrů přepravky určí, zda si budete moct vzít přepravku se zvířetem na palubu nebo bude schránka se zvířetem přepravována v zavazadlovém prostoru.

Před cestou navštivte veterináře!

Každý domácí mazlíček potřebuje k přepravě letadlem vlastní cestovní pas a potvrzení od veterináře, další nezbytností je očkování proti vzteklině. Zvíře musí být rovněž označeno mikročipem.

Pokud víte nebo předpokládáte, že Váš chlupáč bude z letecké přepravy ve stresu, můžete veterináře požádat o konzultaci a doporučení na léky, které Vašeho domácího mazlíčka utiší.