TOTO JE TESTOVACÍ PROSTŘEDÍ.

Rohovková eroze

„V květnu minulého roku se stal mému pejskovi Andymu ošklivý úraz oka. Poranil si rohovku o větev. Díky PetExpert jsem během roku ušetřila 35 000 Kč. Vyčerpala jsem celé základní pojistné plnění.Když mohu, tak PetExpert vždy doporučuji dále ostatním majitelům zvířat. Jak se říká - náhoda je blbec. Tak to je. A špatná náhoda, že si můj pes poranil oko o větev, mě připravila velké starosti a mému psovi trápení. Ovšem díky pojištění se mi částečně ulevilo. PetExpert rozhodně doporučuji.

Když se můj pejsek Andy zranil, ničeho jsem si nejdříve vůbec nevšimla, ale několik hodin po ranním venčení mu začalo oko slzet, hnisat a tekla mu krev. Propadla jsem panice, oko mu očistila a hned se vydala na pohotovost. Oko měl hodně oteklé a hnisavé. Paní veterinářka mi oznámila, že má Andy poraněnou rohovku a tím způsobenou erozi. Oko měl hodně podrážděné a tak mu oko vypláchla, vyčistila a nasadila se léčba. Dostal speciální gely a antibiotika. Tak se jsem mu 3krát během dne oko vykapávala. Během 14ti dnů se oko nelepšilo a rohovka byla poškozená a tak se oko muselo operovat. S tím jsou vždy spojené velké náklady, jako jsou předoperační vyšetření a i zákrok samotný.
V případě takového poranění oka a operace mi pomoc od PetExpert značně ulehčila celou situaci. První operace se totiž nepodařila tak, jak by měla a stehy v oku se bohužel nevstřebaly správně. Díky tomu se léčba protáhla, rohovka se nezahojila a naopak se to celé jen zhoršilo. Rohovka byla poškrábaná a rohovková eroze v plném proudu. Celé toto neštěstí se táhlo 4 měsíce. Jezdila jsem s pejskem každý týden pro séra, gely, antibiotika. Nakonec to skončilo tak, že musel jít na druhou operaci. Druhá operace se už podařila. Oko operoval přímo oční specialista. Andy měl pak oko další tři týdny zašité, aby se rohovka mohla řádně zahojit a podařilo se. Pojištění jsem si uzavřela delší dobu před úrazem a několikrát jsem ho využila, když byl můj pes nemocný. Byla jsem velice ráda, že takové pojištění máme. Člověk má sám velké starosti, když je jeho zvíře nějak nemocné a pojištění tuto situaci ulehčí alespoň po finanční stránce.“