TOTO JE TESTOVACÍ PROSTŘEDÍ.

Nevhodná strava pro psa aneb čím psa rozhodně nekrmit

Zná to snad každý majitel psa, že když bouchne lednička, pes hned přiletí nebo když jíte, nespustí z Vás oči, olizuje se nebo loudí. Všechny tyto chmury už tak nějak ke psům patří, jsou to prostě milovníci jídla. Pokud patříte do té skupiny, která neodolá smutným psím očím, které na Vás urputně koukají, když jíte a neodpustíte si dát psovi něco od stolu, měli bystě být na pozoru. Některé potraviny jsou pro psa i smrtelné, a pokud nevíte které to jsou, začtěte se.

Avokádo

Superpotravina plná vitamínů a mezi lidmi tak oblíbená, pro psa ale velmi jedovatá, obsahuje totiž toxickou složku persin. Avokádo je také velmi tučné a může způsobit žaludeční potíže a zvracení. Avokádo tedy psovi rozhodně ne!

Čokoláda

Sladkost, které nikdo z nás neodolá a jen málokdo ji nemá rád. Psovi ale do jídelníčku rozhodně nepatří. Způsobit totiž u psa může záchvaty, které mohou vést k bezvědomí a následně ke smrti.

Pecky a jádra z ovoce

Snad všechny pecky z ovoce obsahují jedovatý kyanid. To, že Vás pes omylem sní několik pecek třeba na procházce, by mu samozřejmě nemělo uškodit, nicméně je vhodné ho před požitím pecek uchránit. Pecka může rovněž způsobit to, že se pes při nesprávném spolknutí začne dusit.

Sýry a další mléčné výrobky s vysokým obsahem tuku

Pokud je Váš pes milovník tučných sýrů nebo si rád pochutná na tučném tvarohu, může mu to způsobit žaludeční potíže a průjmy. U některých psů může dojít až k zánětu slinivky. V případě, že chcete psovi dopřát tuto pochutinu, jsou vhodnější mléčné výrobky s nízkým obsahem tuku.

Šunky, slaniny a párky

Na světe snad není psa, který by si nepochutnal na párku nebo šunce. Ovšem všechny tyto pochutiny obsahují hodně tuku a soli, což při pravidelném příjmu nebo nadměrném příjmu může u psa způsobit zánět slinivky.

Hroznové víno a rozinky

Tady pozor - i pár bobulí hroznového vína může u psa způsobit velké problémy, protože i malé dávky mohou být smrtelné.


Potravin, které jsou pro psy nebezpečné, je spousta. Pokud chcete psovi dopřát něco navíc, sáhněte raději po pamlscích určených přímo pro ně :-).